Over NLfood

NLfood is een handelsbedrijf dat gespecialiseerd is in de export van Nederlandse en andere Europese non-food producten en voedselproducten naar de rest van de wereld. Ons aanbod heeft een omvang van ruim 40.000 levensmiddelen, waaronder gedroogde, diepvries- en gekoelde kruidenierswaren. Wij werken samen met grote, bekende merken als Venco, Hak en Conimex. Echter, wij exporteren ook huismerken zoals Dutch Bakery en Markant, twee scherp geprijsde kwaliteitsmerken in de foodbranche. 

Tevens bieden wij een groot assortiment van vlees-, zuivel- (kaas), bakkerij- en non-food producten. Om een nog groter aanbod mogelijk te maken, verzenden wij ook populaire producten uit andere Europese landen. Voorbeelden hiervan zijn Franse frietjes uit België, salami uit Denemarken en pasta uit Polen. Bent u op zoek naar producten die wij momenteel nog niet aanbieden? Laat het ons weten en wij gaan direct voor u aan de slag!

Koopkracht is voor NLfood van groot belang. We werken goed samen met de grootste collectieve inkooporganisaties. Ook beschikken wij over de middelen om bestellingen direct af te nemen bij fabrikanten. Onze organisatie heeft tevens veel ervaring in de logistieksector. Voor wereldwijde verzendingen is de locatie van ons magazijn zeer sterk, namelijk in de nabijheid van de havens van Rotterdam en Antwerpen. Vanuit deze havens kunnen wij al onze exportproducten vanuit Nederland wereldwijd verzenden. In andere woorden: wij bieden het totale pakket aan. Zowel u als onze klanten profiteren van de meest uiteenlopende voordelen. Deze omvatten, maar zijn niet gelimiteerd tot, het verzenden van levensmiddelen naar de havens per vrachtwagen, het verzorgen van de benodigde documentatie gerelateerd aan de douane en specifieke regelgeving per land. Wij begrijpen volledig dat iedere klant unieke verwachtingen heeft. We geloven dat onze persoonlijke en flexibele aanpak ons helpt om aan al uw wensen te voldoen en u voorziet van de juiste oplossingen. Tevens zijn wij ervan overtuigd dat het belangrijk is om goede samenwerkingen met onze klanten te onderhouden. Voor ons wordt de weg naar succes in de voedselmarkt gekenmerkt door een combinatie van uw input en onze ervaring.

Geschiedenis

Begin 2016 zijn Food Brokers en Warex, twee bekende namen in de Nederlandse voedselindustrie, samen gegaan om NLfood te vormen. Dankzij 35 jaar ervaring en het uitgebreide netwerk van langetermijnrelaties in de wereldwijde voedselmarkt konden de bedrijven hun krachten bundelen. Deze voordelen hebben ons geholpen om uw bevoorrechte partner te worden in het verkrijgen van voedselproducten via het internet. Wij voorzien u van het complete pakket als het aankomt op het exporteren van levensmiddelen.

WarexFood Brokers

Warex

Henk Warnar, die Warex opgericht heeft, heeft veel ervaring in de internationale voedingssector. Hij was voorheen eigenaar van een supermarkt in ‘s-Gravendeel, wat hem heeft geholpen om de wensen en eisen van zijn klanten te begrijpen. Nadat een vriend van hem emigreerde naar Canada kwam Warnar tot de conclusie dat Nederlanders in het buitenland een sterke vraag naar betrouwbare voedselmerken hebben. Na zijn aankomst bezocht Warnar diverse bedrijven om zijn producten te verkopen.
Een grote organisatie in Vancouver erkende de potentie van Nederlandse levensmiddelen en de internationale voedselmarkt in het algemeen. Als gevolg hiervan verkocht Warnar de volledige inhoud van zijn container in één keer! Kort hierna werd het exporteren van Nederlandse levensmiddelen steeds populairder en was Warnar in staat om meer containers naar Canada te verschepen. Weinig tijd was benodigd om een kantoor in ‘s-Gravendeel te openen. De bedrijfsnaam van zijn organisatie was snel gekozen: Warex is een combinatie van van ‘Warnar’ en ‘export’. Het bedrijf verspreidde zich al snel naar bedrijven overzee in Noord-Amerika, Australië en Nieuw-Zeeland, nadat veel tijd en moeite was gestoken in mond-op-mondreclame en internationale beurzen.
Het project begon aanvankelijk door een spontaan idee, maar door de jaren heen is Warex uitgegroeid tot een bedrijf met veel vaste klanten in de wereldwijde voedselmarkt met een team bestaande uit twintig full-time werknemers. Het team is nauw betrokken en kent een sterk netwerk, waardoor zowel onze klanten als leveranciers krijgen wat zij verdienen. Dit is een belangrijke reden waarom Warex haar doel dag in, dag uit bereikt: mensen over de hele wereld laten genieten van typisch Nederlandse producten!

Food Brokers

De oprichting van Food Brokers dateert van 1994. Al snel groeide de organisatie uit tot een sterk handelsbedrijf dat is gespecialiseerd in het leveren van Nederlandse levensmiddelen van hoge kwaliteit aan retailers, groothandelaren en distributeurs wereldwijd. Het hoofdkantoor is te vinden in Zaltbommel, centraal gelegen in Nederland, met directe verbindingen naar Rotterdam, Antwerpen en Hamburg, waar de grootste havens van Europa te vinden zijn. 
De hoofdwerkzaamheden van Food Brokers waren het verkopen, combineren en laden van uitgebreide hoeveelheden van diverse voedselproducten. Groottes variërend van een enkele pallet tot volle containers en vrachtwagens. Dankzij de flexibiliteit van het bedrijf, het uitgebreide aanbod van diensten en het vertegenwoordigende karakter voor veel Europese leveranciers is Food Brokers in staat geweest om te volharden in de markt en te voldoen aan de wensen van de klanten.

Het team

Wij zijn ervan overtuigd dat een persoonlijke benadering het meest efficiënt is om u kennis te laten maken met ons team. Voelt u zich dus vrij om uw contactpersoon direct op te bellen of te e-mailen.

Henk Warnar
Henk Warnar
Operational Director
Tel +31 88 765 5522
Ruud Timmers
Ruud Timmers
Commercial Director
Tel +31 88 765 5520
Björn Warnar
Björn Warnar
Marketing & Communication Manager
Tel +31 88 765 5533
Ellen Timmers
Ellen Timmers
Sales Manager
Tel +31 88 765 5515
Wesley Timmers
Wesley Timmers
New Business Manager
Tel +31 88 765 5550
Ingeborg Schoonakker
Ingeborg Schoonakker
Sales Support
Tel +31 88 765 5524

Kantoor en magazijn

Meer informatie?

Voor onze algemene contactgegevens kunt u +31 0 88 765 5500 bellen of ons een e-mail sturen. Om in te loggen in onze webshop, klik hier.