Over NLfood

NLfood is een handelsbedrijf dat gespecialiseerd is in de export van Nederlandse en andere Europese non-food producten en voedselproducten naar de rest van de wereld. Ons aanbod heeft een omvang van ruim 40.000 levensmiddelen, waaronder gedroogde, diepvries- en gekoelde kruidenierswaren. Wij werken samen met grote, bekende merken als Venco, Hak en Conimex. Echter, wij exporteren ook huismerken zoals Dutch Bakery en G'woon, twee scherp geprijsde kwaliteitsmerken in de foodbranche. 

Tevens bieden wij een groot assortiment van vlees-, zuivel- (kaas), bakkerij- en non-food producten. Om een nog groter aanbod mogelijk te maken, verzenden wij ook populaire producten uit andere Europese landen. Bent u op zoek naar producten die wij momenteel nog niet aanbieden? Laat het ons weten en wij gaan direct voor u aan de slag!

Koopkracht is voor NLfood van groot belang. We werken goed samen met de grootste collectieve inkooporganisaties. Ook beschikken wij over de middelen om bestellingen direct af te nemen bij fabrikanten. Onze organisatie heeft tevens veel ervaring in de logistieksector. Voor wereldwijde verzendingen is de locatie van ons magazijn zeer sterk, namelijk in de nabijheid van de havens van Rotterdam en Antwerpen. Vanuit deze havens kunnen wij al onze exportproducten vanuit Nederland wereldwijd verzenden. In andere woorden: wij bieden het totale pakket aan. Zowel u als onze klanten profiteren van de meest uiteenlopende voordelen. Deze omvatten, maar zijn niet gelimiteerd tot, het verzenden van levensmiddelen naar de havens per vrachtwagen, het verzorgen van de benodigde documentatie gerelateerd aan de douane en specifieke regelgeving per land. Wij begrijpen volledig dat iedere klant unieke verwachtingen heeft. We geloven dat onze persoonlijke en flexibele aanpak ons helpt om aan al uw wensen te voldoen en u voorziet van de juiste oplossingen. Tevens zijn wij ervan overtuigd dat het belangrijk is om goede samenwerkingen met onze klanten te onderhouden. Voor ons wordt de weg naar succes in de voedselmarkt gekenmerkt door een combinatie van uw input en onze ervaring.

Licentie AEO

Sinds 9 november 2019 heeft NLFood B.V. de licentie Authorised Economic Operator (AEO) Customs (AEO-C) verkregen, zie het AEO-certificaat in de bijlage.

Met een AEO-certificering start een bedrijf een samenwerking met de douane, die beide verantwoordelijk zijn voor de veiligheid van inkomende en / of uitgaande goederen. Ze hebben als gezamenlijk doel om de veiligheid van de internationale logistieke keten te vergroten. Deze keten is gesloten omdat de aangesloten bedrijven veilig werken.

Dit houdt bijvoorbeeld in dat geen onbevoegden bij de goederen kunnen komen, dat een bedrijf zich houdt aan strikte vooraf vastgestelde procedures en dat er audits plaatsvinden met betrekking tot deze procedures. De douane wil ook de legale handelsstromen met AEO beter faciliteren.

Bovendien moet het bedrijf een goede staat van dienst hebben en financieel stabiel zijn. Er zijn tal van vereisten om AEO-gecertificeerd te worden.

Technisch gezien kunnen alleen internationaal opererende bedrijven een AEO-vergunning aanvragen bij de douane. De vergunning biedt ook allerlei voordelen met betrekking tot douanevereenvoudigingen. Dit kan ook voordelen voor u als klant opleveren. De goederen kunnen bijvoorbeeld bij aankomst eerder door de douane worden vrijgegeven. De aanvraagprocedure is echter niet eenvoudig en licentiehouders moeten aan veel eisen voldoen om de licentie te behouden.

Voor bedrijven in de internationale handel wordt de AEO-licentie steeds meer een noodzakelijke licentie. Bovendien wordt de AEO-licentie steeds belangrijker als kwaliteitscertificaat. Hiermee laten bedrijven zien dat ze deel uitmaken van een veilige logistieke keten.

AEO Certified

Geschiedenis

Warex

Warex

Henk Warnar, die Warex opgericht heeft, heeft veel ervaring in de internationale voedingssector. Hij was voorheen eigenaar van een supermarkt in ‘s-Gravendeel, wat hem heeft geholpen om de wensen en eisen van zijn klanten te begrijpen. Nadat een vriend van hem emigreerde naar Canada kwam Warnar tot de conclusie dat Nederlanders in het buitenland een sterke vraag naar betrouwbare voedselmerken hebben. Na zijn aankomst bezocht Warnar diverse bedrijven om zijn producten te verkopen.
Een grote organisatie in Vancouver erkende de potentie van Nederlandse levensmiddelen en de internationale voedselmarkt in het algemeen. Als gevolg hiervan verkocht Warnar de volledige inhoud van zijn container in één keer! Kort hierna werd het exporteren van Nederlandse levensmiddelen steeds populairder en was Warnar in staat om meer containers naar Canada te verschepen. Weinig tijd was benodigd om een kantoor in ‘s-Gravendeel te openen. De bedrijfsnaam van zijn organisatie was snel gekozen: Warex is een combinatie van van ‘Warnar’ en ‘export’. Het bedrijf verspreidde zich al snel naar bedrijven overzee in Noord-Amerika, Australië en Nieuw-Zeeland, nadat veel tijd en moeite was gestoken in mond-op-mondreclame en internationale beurzen.
Het project begon aanvankelijk door een spontaan idee, maar door de jaren heen is Warex uitgegroeid tot een bedrijf met veel vaste klanten in de wereldwijde voedselmarkt met een team bestaande uit twintig full-time werknemers. Het team is nauw betrokken en kent een sterk netwerk, waardoor zowel onze klanten als leveranciers krijgen wat zij verdienen. Dit is een belangrijke reden waarom Warex haar doel dag in, dag uit bereikt: mensen over de hele wereld laten genieten van typisch Nederlandse producten!

Meer informatie?

Voor onze algemene contactgegevens kunt u +31 0 88 765 5500 bellen of ons een e-mail sturen. Om in te loggen in onze webshop, klik hier.